Colegio Dentistas IB

17 de ene de 20233 min.

12 propòsits saludables per al 2023

Mantenir la teva salut en condicions òptimes no és un gest d'un dia, cal mantenir una actitud constant de cuidar-te. La salut bucodental és molt més important del que es creu i no és independent de la salut de la resta del cos, en realitat, hi està molt lligada. Per aquest motiu, el Consell General de Dentistes i el Col·legi Oficial de Dentistes de Balears impulsen una proposta per al 2023: ADOPTA AQUESTES 12 ACCIONS SALUDABLES.

Tots sabem que el millor tractament per a qualsevol problema de salut és la prevenció i prevenir significa treballar per evitar una evolució negativa a la teva rutina diària que pugui desembocar en malaltia. Aquí tens la nostra proposta per evitar problemes i malalties a la teva boca i al teu cos en general.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 1: MENJA SA, MENJA MILLOR.

Una alimentació sana i equilibrada és fonamental per mantenir una bona salut bucodental i general, prevenint patologies i millorant l'ànim i la forma física. Prioritza el consum de fruites, verdures, peix i oli d´oliva. Limita les carns vermelles, els greixos i els sucres que perjudiquen la teva salut bucodental i general.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 2: PRÀCTICA EXERCICI

Fer esport regularment és molt recomanable per a la salut oral i general i una mala salut oral perjudica els esportistes. És important cuidar la teva boca per rendir-ne més.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 3: DEMANA CITA A LA TEVA DENTISTA

Les visites freqüents al dentista prevenen patologies i t'estalvien diners. Visita el teu dentista, si més no, un cop l'any, val la pena.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 4: MANTINGUES LA TEVA HIGIENE BUCODENTAL.

El raspallat dentari, almenys dues vegades al dia, és la millor prevenció per a la teva salut oral. Utilitza pasta fluorada i completa la teva rutina usant fil de seda o raspall interdental.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 5: NO FUMS

El tabac s'associa a multitud de patologies, com ara molts càncers, malalties respiratòries, cardiopaties i altres. El consum de tabac és el responsable del 90% dels càncers orals.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 6: VIGILA EL CÀNCER ORAL

El càncer oral se situa entre els 10 càncers més comuns, però reduint el consum de tabac i alcohol es pot prevenir. És important conèixer els signes i anar immediatament al dentista, amb aquestes dues simples accions les taxes de supervivència augmenten molt.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 7: HIDRA'T.

Estar correctament hidratat és molt important per a la teva salut general. Una boca hidratada, ben humitejada, preveu moltes patologies.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 8: NO ABUSIS DEL SOL

L'exposició excessiva al sol pot tenir conseqüències greus per a la teva salut. Alguns càncers, entre ells el de llavi, estan relacionats amb els raigs ultraviolats i les Balears és un lloc especialment assolellat. Redueix el temps dexposició al sol i protegeix els teus llavis amb una crema solar específica per a llavis.

PROPÒSIT SALUDABLE NÚMERO 9: PROTEGEIX LES TEVES DENTS DURANT L'ESPORT

Els traumatismes orals durant l'esport són més freqüents del que penses. Els cops poden provocar ferides a la mucosa bucal, luxació o fractura de la dent, fins i tot la seva avulsió.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 10: USA PASTA AMB FLÚOR

El fluor és una de les mesures més eficaces per prevenir la càries. La dosi de fluor del dentifrici ha de ser l'adequada i per això és millor consultar amb el teu dentista.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 11: BEU RESPONSABLEMENT

L'abús d'alcohol comporta riscos seriosos per a la salut oral i general. El consum dalcohol es relaciona amb les malalties periodontals i el fracàs dalguns tractaments dentals, entre altres problemes.

PROPÒSIT SALUDABLE NOMBRE 12: CUIDA LA TEVA SALUT MENTAL

Voler i sentir-se estimat és molt important per a la salut física i mental de les persones. L'amor millora tots els òrgans i funcions i ens estimula a viure més i millor.

    20
    0